Barktrumma till Gruvöns bruk

I april 2024 fraktade vi en barktrumma till Gruvöns bruk i Värmland. Barktrumman kom med lastfartyg till Göteborg där den lastades om till vår pråm Vera som sedan bogserades via Trollhättan och Vänersborg och över Vänern. Mer om transporten kan du läsa i artikeln från Nya Wermlands-Tidningen den 8 april 2024 genom att klicka här.

Pråmen Vera lastad med en barktrumma och bogseras över Vänern i april 2024.

Transport av evaporatorer

Sandinges bogserbåt Luto och pråmen Ebba lastad med en evaporator vid passage genom Brinkebergs kulle sluss.

Hösten 2023 användes våra pråmar Vera och Ebba för att frakta två evaporatorer från Göteborg till Grums vid Vänern. Artikeln från Sjöfartstidningen 8 november 2023 finner du här.

”Kanalen har avgörande betydelse för att den här typen av transport ska kunna ta sig upp i Vänern.”

Sandinge bogsering & sjötransport

Ljus framtid för Hälle hamn

Hälle hamn 2023 sett från vattnet.

”Mer och mer av vår verksamhet flyttas nu norrut från tidigare lokalisering i Uddevalla och Lysekil. Idefjorden erbjuder ett strategiskt läge för oss som har kunder i Norge och på internationellt vatten.”

Lennart Sandinge

Läs artikeln från Strömstads kommun 27 juni 2023 här.

Sandinges pråmar bistår eldhärjade Almirante Storni i Göteborg

Våra pråmar Virke 1 och Mursu deltar i december 2021 i arbetet med att läktra virkeslast från eldhärjade lastfartyget Almirante Storni i Göteborg.

 

Välkommen Asterix, vårt specialfartyg för inlandssjöfart!

Vårt senaste tillskott i företaget är ro-ro-fartyget Asterix som vi fick hem till Sverige i maj 2021. Se artikel från Sjöfartstidningen 11 december 2020 genom att klicka här.

– ”Det är ett intressant fartyg såtillvida att det är både grundgående och har liten air draft, och är därmed väl lämpat för inlandssjöfart eller stadsnära sjöfart, säger Lennart Sandinge till Sjöfartstidningen.”

Transport av barktrumma till Gruvöns bruk vid Vänern

I april 2021 transporterade vi en barktrumma till Gruvöns bruk i Värmland ombord på vår pråm Kanalia. Se artikel från Nya Wermlands-Tidningen den 7 april 2021 genom att klicka här.

Indunstare från Spanien till Gruvöns bruk

I januari 2018 fraktade vi tre indunstare från Göteborg till Gruvöns bruk i Värmland. Indunstarna med en totalvikt på 389 ton byggdes i Spanien och och fraktades till Göteborg med båt där de sedan lastades om till vår pråm Kanalia och bogserbåten Bjönn för vidare transport norrut över Vänern.

Artikel publicerad i Nya Wermlands-Tidningen 8 januari 2018, klicka här.

Containerfrakt på Göta älv

I mars 2017 deltog vi i ett projekt där man testar containerfrakt på Göta älv för att undersöka möjligheterna att avlasta vägnätet från tung trafik. I klippet syns vår bogserbåt Tofte och pråmen Kanalia vid pressträffen i Vänersborg.

Bärgningen av lastfartyget Skagern som gått på grund

Våren 2017 gick lastfartyget Skagern på grund utanför Trollhättan. Två av våra bogserbåtar fick då åka dit och dra loss fartyget och bogsera det till Trollhättan. Läs mer om grundstötningen här.

Det norske Veritas 150-årsjubileum

Filmen är från DnV’s (Det norske Veritas) 150-årsjubileum 2014. Fyra av våra pråmar byggdes ihop till en 100×60 m flytande festlokal som sedan transporterades till Høvik utanför Oslo.

Lastning av vågkraftverk i Lysekil

Sommaren 2014 lastade vi vågkraftverk i Lysekil där de dessutom byggdes. Vi bogserade sedan vågkraftverken till Kungshamn där de monterades på havets botten. Mer om detta kan du läsa i tidningen Bohuslänningen här.

Provborrning i Vättern

Under 2012 deltog vi med våra pråmar Ole och Doffen i arbetet med att provborra efter järn i Vättern.

Sveriges Radio P4 Jönköping gjorde ett radioinslag som du kan lyssna på här. Filmklippet nedan är från transporten av pråmarna genom Göta kanal där det var bitvis väldigt trångt att ta sig igenom. Lennart Sandinge och Bengt Sandinge drog varsin av pråmarna.

Ostindiefararen Götheborg ankommer Göteborg efter resan till Kina

I juni 2007 kom ostindiefararen Götheborg hem efter sin resa till Kina. Våra bogserbåtar Luto och Goliat bogserade Götheborg den sista biten in till kajen där hemkomsten firades med pompa och ståt. Ett par filmklipp från ankomsten finner du nedan.